+4542679011

Hvad er et godt portrætfoto? Den professionelle fotograf er naturligvis ekspert, når det gælder om at få lavet det mest optimale portrætfoto. Hans eller hendes erfaring og ekspertise vil kunne frembringe et portræt, som udstråler lige det, som du gerne vil have det til.

Det gælder naturligvis både i forhold til det private portrætfoto og det erhvervsmæssige portrætfoto. Overlad det derfor gerne til eksperten at få lavet de lækreste billeder.

Læs mere om portrætfotografering på Fyn her

Hvad kræves der af det gode portrætfoto?

Hvad kræves der af det gode portrætfoto?

Et godt portrætfoto skal gerne både være naturligt og vellignende. Det gælder både for det private og det erhvervsmæssige portrætfoto. Er der tale om et privat portrætfoto, så er det vigtigt, at det naturlige kan mærkes. Baggrunden skal gerne være forholdsvis rolig, og kontraster og farver skal virke naturlige. 

Det opnås blandt andet ved den rette belysning og komposition. Ansigtets mimik må ikke overdrives, men skal være så naturlig som muligt. 

Men andre ord skal det gode private portrætfoto afspejle personens naturlige udseende og personlighed. I det private portrætfoto kan der vælges imellem et nærbillede, et halvnært billede og et billede, der også viser noget af omgivelserne. Det kan have en forskellig effekt, og selve portrættet fremstår forskelligt. 

Lys er det vigtigste, når du tager billeder, så sørg for, at der er ordentligt lys

I forhold til det erhvervsmæssige portrætfoto, så må mimikken gerne nedtones, da det skal udstråle en vis autentisitet. Den portrætterede skal virke venlig, kompetent og seriøs i forhold til den type erhverv, vedkommende har.

Det typiske erhvervsmæssige portrætfoto er et nærbillede eller et halvnært billede. Der ses dog også eksempler på billeder med synlig baggrund. Det kan afhænge af dit erhverv, hvilken type billede det helst skal være.

Portrætfotografering af virksomheder Fyn

Hvornår er et billede et portræt?

Fotografens efterbehandling

Ud over at tage de optimale billeder med sit specialudstyr så skal den professionelle fotograf også efterbehandle de af billederne, der egner sig bedst til at blive præsenteret for kunden. Det kan gøres på flere forskellige måder, sådan at det endelige resultat bliver så godt som muligt. Her er det også vigtigt, at personen på billedet fremstår naturlig og troværdig. 

Desuden skal billedet beskæres, sådan at selve portrættet kommer i fokus med de rette propositioner. Der kan derudover laves både farvebilleder og billeder i sort/hvid. Der ligger således også en vis arbejdsproces med de enkelte billeder, når de er taget og udvalgt.

Derved får de enkelte billeder en vis særbehandling, sådan at det mest perfekte resultat fremkommer. Kontakt den professionelle fotograf, når du skal have lavet de lækreste portrætfotos. Det kan virkelig godt betale sig.

Fik du læst:

  1. Business fotograf fyn
  2. Søger du dygtig fotograf?

Hvornår er et billede et portræt?

Portrætbilleder er billeder, hvor formålet er at afbilde en eller flere personer. Det kan fx være holdbilleder, eller det kan være almindelige ansigtsbilleder af personen.

Indhold